De volgende grote markt voor tech-industrie: ouderen

Ouderen, dat is de volgende grote markt van consumenten waar Silicon Valley zich op gaat richten, voorspelt Ben Schiller op de blog FastCoExist. Waar tech-entrepreneurs zich tot voor kort bijna exclusief richtten op jonge mensen, is nu helder dat er best wat geld te verdienen is aan de zorgbehoeftes van ouderen. En dus wordt er aandacht besteed aan zorgrobots, videochat die eenzaamheid kan verlichten, en smart homes die de oudjes wat in de gaten kunnen houden. In de blog staan meer spannende ideeën.
alice
Maar wat al die zorgtech voor ouderen met name op scherp stelt is de plek die ouderenzorg in onze samenleving heeft en krijgt:
[…] some of these ideas raise “deep questions” about how we care for old people—robot care particularly. Are these technologies designed to increase human contact or reduce it, to make care more humane, or just more “efficient” and let humans off the hook for caring for the older generation? The tracking capabilities of wearables and sensors for seniors can seen as both enabling and intrusive. Are they for the seniors, or the people tracking the seniors?
Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in