World War III is een tech-oorlog (en is dichterbij dan je denkt…)

Het sociaal-politieke klimaat voelt anders dan pakweg 1 à 2 jaar geleden. Het andere is plotseling de Ander geworden. De Ander die je leefwereld bedreigt. In de stad, waar toeristen, migranten en hipsters je buurt binnen komen vallen. Op landsniveau: de Brexit, de Trump-toon, de Black Lives Matter- beweging. Wantrouwen heerst, en de verdedigingswerken staan op scherp. Hoe lang duurt het voordat de aanval ook daadwerkelijk ingezet wordt?
Soldiers play
“All it took during World War I was one shot. Maybe all it will take for World War III is one line of code.”
Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in