Stap in de realiteit van de toekomst…

…tenminste, volgens filmmaker Keiichi Matsuda. Hij denkt dat onze fysieke en virtuele realiteit steeds meer met elkaar zullen samenvallen totdat we in een soort hyperrealiteit leven. In de korte film ‘Hyper-reality’ geeft hij een voorproefje. Je volgt de 42-jarige Julia Restrepo op haar werkdag. Ze ziet continue spelletjes, internetdiensten zoals Google en advertenties in haar beeld. Ook verdient ze punten zodra ze dingen op haar to-do lijst afcheckt en kan ze van online identiteit wisselen. Als kijker krijg je het gevoel letterlijk gebombardeerd te worden door de continue stroom aan informatie en zaken die om je aandacht gillen.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in.