Dansende bankiers: Joris Luyendijks succesblog verfilmd

Met open mond van verbazing heb ik vorig jaar het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ van Joris Luyendijk gelezen. Het was het slot van z’n spraakmakende blogserie ‘Banking Blogs’, waarin hij voor de Britse krant The Guardian verschillende mensen uit de financiële wereld interviewde om zo meer inzicht in de dynamiek van het financiële systeem te krijgen en natuurlijk ook hoe de crisis tot stand is kunnen komen. Het zijn onthullende en ontroerende gesprekken, waarin vaak blijkt hoe mensen zich gevangen voelen zitten in een machtssysteem. Deze emotionele impact komt perfect tot uiting in de korte film ‘Voices of Finance’ van Clara van Gool, waarin fragmenten uit 10 interviews worden gedanst. Dansende bankiers? I know, ’t klinkt bizar, maar het werkt wonderschoon. Hier kun je de film terugkijken.

Voices of finance

 

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in