Dit pasje zorgt dat vluchtelingen de Nederlandse wet kunnen omzeilen

Als vluchteling mag je officieel niet werken in Nederland tijdens de eerste 6 maanden van je verblijf. Als je toch aan de bak wilt, is er één ding dat je nodig hebt: een digitaal burgerschap van Estland. Jawel, ik bedoel inderdaad dat piepkleine landje grenzend aan Rusland, helemaal in het puntje van Noord-Europa. Vanaf eind 2014 kan iedereen een e-burgerschap aanvragen waarmee je toegang hebt tot alle digitale services. En dus ook een bedrijfje kunt starten en virtueel kantoor kunt huren, zodat je ingehuurd kunt worden, zo ontdekten 3 studenten van de Willem de Kooning academie. Met het project ’Working Refugees’ helpen ze vluchtelingen aan werk op deze manier. Andere leuke tip: hier kun je het  downloaden dat het woord ‘refugee’ standaard verandert in ‘human’.

Estonia

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in