Als je tampon aan het internet gekoppeld is, wie weet dat dan?

Ok, hier zie je dus gewoon een USB-stick. Maar er is echt onlangs een patent op aangevraagd: een tampon die aan het internet gekoppeld is zodat jij een appje kunt krijgen wanneer deze verzadigd is en vervangen moet worden. Of dit ontwerp er daadwerkelijk komt is nog maar de vraag (tjsa..). Maar ondertussen zijn er al genoeg zaken die op het internet aangesloten zijn: auto’s, gloeilampen, zwembaden, T-shirts, schoenen, koelkasten, koffiemokken, toiletten, deuren, alarmsystemen, thermostaten, etc. En dat is een gegeven waar we als de wiedeweerga over na moeten denken, stelt Dimitri Tokmetzis. Want weet jij welke data je koffiemok genereert en misschien wel doorstuurt? Een waar schrikbeeld is het stuk dat Tokmetzis aanhaalt over een onderzoeker die eens de 46pagina lange privacy overeenkomst van z’n nieuwe Samsung tv ging lezen en erachter kwam dat deze niet alleen bijhield waar, wanneer, hoe en voor hoe lang hij tv keek, maar via de microfoon ook gesprekken opnam, zelfs als de tv niet aanstond…

tampon-flash-drive

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in