Vluchtelingenkampen van nu zijn de steden van morgen

Raad eens hoelang mensen gemiddeld in een vluchtelingenkamp wonen? Het antwoord is 17 jaar, de tijd waarin een baby kan uitgroeien tot een irritante puber. Ik weet het, ik sloeg er ook van achterover. Daarom, zo stelt Killian Kleinschmidt, hebben wij een compleet verkeerde benadering van een vluchtelingenkamp: we bouwen ’t slechts voor de korte termijn. Maar als je beseft dat vluchtelingen ergens 17 jaar wonen, waarom zou je dan kampen niet neerzetten in krimpgebieden om die weer te herbevolken, of op plaatsen waar de economie aangejaagd moet worden? Lees hier het hele interview en neem vooral ook een kijkje bij ’Refugee Republic, een indrukwekkende teken/film webdocumentaire, die laat zien hoe mensen aan een stad, een thuis, bouwen in een kamp.

Refugee Republic

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in