Smart City 3.0: burgers weer aan zet

In Nederland is het een veelgehoorde kritiek op de smart city: dat grote technologiebedrijven hiermee teveel macht krijgen over het beleid van de stad. Journalist Boyd Cohen stelt echter dat dit slechts de eerste fase is in de ontwikkeling van de techno-stad. In ’The 3 generations of smart city schetst hij fase 2 – technology enable, city-led –  en fase 3, waarin uiteindelijk co-creatie met de burgers plaatsvindt. Tipje van de sluier: Amsterdam is volgens Cohen vooruitstrevend in deze derde fase.

Smart City

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in