Aan je baby sleutelen zodat ie later meer koffie kan drinken

Stel nu dat dit de oplossing is voor het leven in een toekomstig klimaat dat veel warmer is dan nu: een soort huidplooien die de oppervlakte in het gezicht van je baby vergroten en makkelijker warmte kan worden uitgestoot. Of grotere wangen waardoor je kind later meer cafeïne kan opnemen en dus beter uitgerust is om later in z’n leven lange uren onder hoge stress te kunnen werken. De designer-baby’s in Transfigurations van kunstenaar Agi Haines, maken pijnlijk duidelijk hoe technologie de relatie met ons lichaam verandert, instrumenteel maakt, en op welke glijdende schaal we daarmee al zitten. Want, zeg eens, hoeveel koffie drink jij eigenlijk wel niet op een dag om je energie hoog te houden?

Agi Haies

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in