Wat is privacy nu eigenlijk?

Nu het continue over privacy gaat, is het belangrijk om te begrijpen wat dat begrip eigenlijk inhoudt. Heb ik bijvoorbeeld een minder groot respect voor privacy dan mijn moeder omdat ik in tegenstelling tot haar wel allerlei social media gebruik om foto’s mee te delen of is mijn begrip van privacy alleen anders?
Loesje privacy
Irina Raicu, hoofd Internet Ethics aan het Markulla Center for Applied Ethics, schreef een korte blog waarin ze heel helder uiteen zet waar privacy nu écht om gaat. Verwacht geen revolutionaire beschrijving, maar wel een handige reminder:
“Notions of privacy have always varied from culture to culture, from age group to age group, and from individual to individual. If some people make the informed choice to post and share things about themselves that you wouldn’t, that doesn’t mean that some vague general “privacy” has become irrelevant or is dead. It means that those people draw their privacy boundaries differently than you do, not that they don’t have any.”
“But privacy is not really about secrecy, or hiding, or less sharing; it is about having some control over when, where, what, and with whom we share. It is about choice. If you knowingly choose to share information about yourself, you are not violating your own privacy. The violation happens if and when details about you, or your communications, are disclosed without your permission.”
Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in