Screenwalking: we raken onze telefoons 2617 keer per dag aan

Nou, dat is wel even een getal waar je van achteroverslaat, nietwaar? De gemiddelde smartphonegebruiker zit volgens dit onderzoek 2,42 uur per dag op z’n smartphone in 76 keer per dag.
“That little screen is always nearby — in our pocket or backpack, on the nightstand or under the pillow — beckoning us.Each of us feels the pull, and it’s hard to dimensionalize. How much are we really attached to our phones physically, cognitively… emotionally?”
Screenwalking
Een andere opvallende uitkomst: 87% van de deelnemers checkte z’n telefoon op z’n minst één keer tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends…“The fingers never sleep”.
Al dat gestaar op onze smartphones gaat ons nog nekken volgens de dystopische multimediaroman The Frequency Effect’ (dank collega Tracy Metz voor de tip) die donderdag uitkomt. In 2020 gebruiken we onze technologie vooral als ontsnappingsmiddel en gaan lethargisch screenwalkened door het leven, ons zo onbewust van wat er om ons heen gebeurt dat je zelfs ineens op plekken ‘wakker’ kunt worden en dan geen idee hebt hoe je er bent gekomen.
“Almost every powered object is now connected, creating a society where consumer needs are considered and catered for more than ever before. […] Multiple screens have become an essential part of everyday life, with a whole host of devices clamoring for attention including; smartwatches, smartphones and increasingly sophisticated tablet style devices. As a result people now consume double the amount of media content on average than they did in 2015.
Beneath the surface however, a number of consumer groups have begun to worry about the mental lethargy that is becoming systemic. This concern has become increasingly focused on the way consumers use screens as a form of escapism from their day to day troubles. In particular, growing attention has been placed on the technology companies and advertisers taking advantage of a precise ability to tailor content to an individual’s exact preferences, thereby manipulating their view of the world.”

Ik ben benieuwd…dit kan wel eens een nieuwe ’The Circle’ worden.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in