Design my privacy

We hebben altijd de mond vol van privacy, maar wie doet er wat aan? En, wiens taak is dit eigenlijk? Van de overheid? Van de burgers?
Design my privacy
Tijmen Schep betoogt in het boekje ’Design my privacy’ dat ontwerpers hierin ook een taak hebben. Privacy moet eigenlijk vanaf het begin in een ontwerp ingebakken zitten in plaats van later eraan toegevoegd te worden. Ook voor niet-ontwerpers is het boek zeer lezenswaardig: het zet je weer even op scherp over wat privacy is en bevat tussen de regels door allerlei ideeën van interessante denkers op dit gebied.
Disclaimer van schaamteloze zelfpromotie: samen met Tijmen ontwierp ik een Privacy Design Eed die je kunt lezen op pagina 55.
Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in