Deze serie korte techdocu’s MOET je zien

Blok je avond, of blijf nog een ochtend in bed hangen. Deze serie aan korte documentaires (ze duren rond de 10-15 minuten) is namelijk meer dan de moeite waard. Waarom? Nou, ten eerste covert ’Real Future’ allerlei fascinerende trends binnen technologie, zoals revenge porn, vocaloids (virtuele popsterren) en seksisme in het competitieve videogaming. Het mooie is dat de reporters deze werelden echt proberen in te duiken, al is het maar door zich hardop dingen af te vragen. Of soms helemaal tot het naadje gaan, als een hacker wordt uitgenodigd om hun leven over te nemen.

Real Future

Maar daarnaast is ‘Real Future’ ook vooral een serie portretten van allerlei bizarre en fascinerende mensen. Zo loop je mee met de eerste kandidaat van de Transhumanistische partij die zich (echt waar!) kandidaat heeft gesteld voor het Amerikaanse presidentschap. En bijzonder ontroerend is het portret van een jonge vrouw die na een motorongeluk achterblijft met een handicap die haar enorm veel pijn kost, maar als professioneel drone racer hieraan weet te ontsnappen en zichzelf een tweede kans geeft.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in