Voor in de rommel-la: Google-glass, fitbits en Apple-watch

De google glass, de fitbit, Apple watch. Wearables zoals je ze ook wel noemt. Ofwel draagbare technologie. Ofwel dingen die bij de meeste mensen in de rommel-la belanden, zoals de New York Times technologie-criticus Nick Bilton vaststelt. In dit artikel prikt hij even de hype rondom wearables doorZe worden weliswaar nog steeds lekker op grote tech-beurzen gepresenteerd, maar de consument heeft toch minder interesse.

Junk drawer

 

En dat is ook niet gek als je bedenkt dat je voor al die draagbare tech toch best grote bedragen neer moet tellen (een Apple watch kost evenveel als een smartphone), voor technologie die maar een beperkte functie heeft (het bijhouden van hoeveel meter je loopt per dag) of waarvan de technologie eigenlijk nog in de kinderschoenen staat en eigenlijk nog niet geschikt is voor gebruik (één woord: Siri). Kortom: Bilton ziet nog niet veel heil in wearables. Al is het maar omdat z’n rommel-la inmiddels vol zit.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in.