Rottende robots van tomaten

Heb jij je al eens afgevraagd wat met al die robots gaat gebeuren als ze net als je telefoon na een paar jaar toe zijn aan vervanging? Electronic Waste, oftewel e-waste, is dé afvalberg van de toekomst. Daarom is een Italiaanse onderzoeksgroep bezig met het ontwikkelen van biologisch afbreekbare robots die gemaakt zijn uit bioplastic van het restafval van tomaten of aardappelen. Zodat ze net als groente-afval lekker op de composthoop gegooid kunnen worden.

Terminator

Lekker groen allemaal én het heeft nog een ander voordeel. In het bioplastic, dat zowel zo soepel is dat het als huid gebruikt kan worden, als ook stevig en hard kan zijn voor het maken van interne onderdelen, kunnen ook sensoren geïntegreerd worden. Hierdoor kunnen de biorobots met hun groentehuidje ook, net als wij met onze huid, steeds beter ‘voelen’. Hoe ver ze daarmee zijn zie je trouwens in dit korte filmpje: lekker een konijn aaien met je robothand.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in.