In 2050 zijn we geëvolueerd tot homo opticus

De technologie waarmee we ons nu en in de nabije toekomst omringen, is zo ingrijpend dat we erdoor in een andere menssoort zullen veranderen, stelt dr. Ian Pearson, futuroloog. We versmelten volgens hem zo met onze technologie, dat binnen 35 jaar mensen compleet ‘online’ zullen leven. ‘Als je onder de 40 jaar oud bent, is er een goede kans dat je ‘elektronisch onsterfelijk’ zult worden doordat je gedachtes en ervaringen digitaal bewaard zullen worden’. Pearson stelt dat het transhumanisme – waarin de mens door technologische toevoegingen wordt verbeterd – in 2050 de norm zal zijn en dat er verschillende types mensen zullen zijn, van mens-machine hybriden, tot mensen die leven in androïde machine-lichamen tot slimme machines.

Homo opticus

Voordat je hem afschrijft als kierewiet, bedenk dan dat technologie altijd al een grote rol heeft gespeeld in onze evolutie. Hoe dacht je dat we Homo Sapiens werden? Juist, door de techniek van het koken en landbouw onder de knie te krijgen.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in