Dit museum toont antieke computervirussen

In m’n nieuwsbrief van vorige week schreef ik erover dat je computer 10% kans loopt om gehackt te zijn zonder dat je daar ook maar iets van merkt. Vroegah, in die oude fijne tijd, kreeg je tenminste nog een korte animatie te zien, voordat je harde schijf alsnog keihard gewist werd door een virus. Nou, die animaties vormen nu – uiteraard zonder de bijbehorende kwaadaardige malware – een Malware museum. Computerhistoricus Jason Scott heeft een tentoonstelling samengesteld uit malware virussen, waarvan de meeste afkomstig zijn uit de persoonlijke archieven van Mikko Hypponen, de baas van het anti-virus bedrijf F-Secure. De animaties zijn vaak psychedelisch en beetje kinderachtig, zoals een ‘legaliseer canabis’ boodschap, tot een regenboogachtige afbeelding, maar soms ook glimlachwaardig, zoals onderstaande animatie.

Malware museum

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in