Zo ga jij straks wonen op Mars

Oh man wonder if he’ll ever know. He’s in the best selling show. Is there life on Mars?” 
Zo, heb ik toch een beetje verplichte David Bowie in m’n nieuwsbrief weten te proppen…

Maar even serieus: het is wel een trend onder designers nu. Ontwerpen voor ‘life on Mars’. Zo maakten wetenschappers speciaal beton, gemaakt zonder water (waar op Mars een tekort aan is), volledig recyclebaar is (handig op een planeet waar natuurlijk nog niks voor handen is) en tegen extreem lage temperaturen kan (voor als je je ruimtepakje moet uittrekken om een plasje te doen).

Mars

Vorig jaar schreef NASA al zelfs een ontwerpwedstrijd uit, waaruit bovenstaand huis als winnaar kwam. Een 3Dgeprint ijshuis, waar je lekker comfortabel leeft onder een dikke laag ijs.  En zo zijn er ook al ontwerpen voor gebouwen gemaakt door robots van de rode bodemstof op Mars, en torens gemaakt van bacteriën en schimmels die zuurstof toevoegen aan de lucht en zo Mars omvormen tot een omgeving die geschikter is voor mensen om te leven

Wil je toch alvast op korte termijn ervaren hoe het is om op Mars te leven? Komende zomer brengt NASA een virtual reality missie naar Mars uit. Wie gaat er met me mee?

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in