Dit zijn de techtrends van 2016

2014 was het jaar van de drones, augmented reality en zelfrijdende auto’s. In 2015 waren 3D geprinte maaltijden, virtueel geld en techno-fashion, oftewel wearables, de trends. Althans volgens Frog Design, een internationaal design en innovatie bedrijf dat zich dus al een paar jaar waagt aan het voorspellen van tech-trends. Ook dit jaar hebben ze 15 ontwikkelingen gesignaleerd. Een aantal opvallende:

– Filmrecensies worden geschreven door je hartslag. Met steeds meer technologie, die biometrische data als slaappatronen, hartslag, activiteitlevel uiterst nauwkeurig kan maken, zal een nieuw soort objectiviteit ontstaan. Door te meten hoe je daadwerkelijk reageert op die enge film, dat eten uit een restaurant of de achtbaan, schrijft de recensie zich eigenlijk vanzelf.

Frog

– Vriendschap is te koop – De volgende stap: Na Airbnb met privéhuizen, Uber met het rijden in persoonlijke auto’s, zal de menselijke connectie het volgende zijn wat je kunt huren.

– Alternatieve credit score – Hoe kun je weten of iemand betrouwbaar met z’n geld omgaat als geld steeds meer virtueel wordt en niet alleen in het reguliere banksysteem in omloop is? Er zijn al startups die zich richten op het meten van communicatie- en gedragspatronen van je mobiele telefoon om een indicatie te maken van iemands verantwoordelijkheidsgevoel.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in.