Dit is iets wat jij belangrijk moet vinden

Je hebt vast wel eens van bitcoin gehoord en je weet misschien ook wel dat dit virtueel geld is. -Maar toch: beetje ver-van-m’n-bed-show, nietwaar? Nee dus, dit is iets wat jij ook belangrijk moet vinden. Waarom? Omdat het veel meer is dan alleen een virtueel betaalmiddel. Want wist jij dat het systeem achter de bitcoin – de blockchain – ook gebruikt kan worden voor je stem uit te brengen bij politieke verkiezingen? Of dat het kan zorgen dat al in jouw zorgtoeslag staat ingecodeerd dat je deze alleen mag besteden aan een gecertificeerde ziekteverzekeraar? Kijken dus, deze 5 minuten uitleg van bitcoin.

Bitcoin

Overigens, bitcoin is gisteren weer ‘overleden’ verklaard volgens deze website die bitcoin rouwadvertenties verzamelt: artikelen waarin een Belangrijk Persoon verkondigt wat er mis is met bitcoin. Maar dat is al zo’n 88 keer gebeurd, dus zo fataal zal het ook wel niet zijn.

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologiche ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in