Dit is de verslaving van de toekomst

In een vorige editie van deze nieuwsbrief berichtte ik al dat Virtual Reality als ultieme empathie-machine wordt gezien, een hulpmiddel voor journalisten of politici om hun publiek meer te betrekken. Onderzoek toont trouwens aan dat VR echt emoties veel intenser maakt. De korte film ’Uncanny Valley’ toont de ultieme negatieve kant hiervan: virtual reality als verslaving van de toekomst. Want waarom zou je leven in die weerbarstige, saaie alledaagse realiteit als je iets veel spannender onder handbereik hebt? (en hallo, mede-bingewatchers op Netflix!). Kijk de hele film hiero.

Uncanny valley

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in