Manhattan is van hen, wij kunnen ‘t slechts bewonderen van een afstand

Aaron Betsky, één van de bekendste design- en architectuurcritici ter wereld, schreef een prachtige ode aan Manhattan. Met een wrang randje. Want doordat de stad steeds duurder wordt om te leven – een proces dat overigens in wel meer steden speelt- , is deze dus voor steeds minder mensen toegankelijk. En daardoor wordt Manhattan uiteindelijke het ultieme filmbeeld, iets dat je slechts van afstand kunt bewonderen, maar niet meer in kunt leven:

“A place where those who produce the images to which we aspire – from the art at MoMA and the Met, to the verities and falsities of the New York Times and Fox News – make their home. Manhattan is theirs; we just get to admire it.”

Manhattan

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in