Het Guggenheim laat je investeren in je eigen tech-toekomst

Landen die bestuurd worden door algoritmes, een oorlog zonder bloedvergieten of commerciële ruimtereizen: op welke tech-toekomst zou jij je geld inzetten? In Åzone Futures Market, de eerste online expositie van het Guggenheim museum,  speculeer je letterlijk mee over de toekomst van kunstmatige intelligentie, genetische manipulatie en andere technologie door virtueel geld in te zetten op een aandelenmarkt die de consequenties van deze toepassingen meet. Een fascinerend spel dat je bovendien doet beseffen dat de tech die nu in labs ontwikkeld wordt ook grote gevolgen heeft voor jouw leven.

Guggenheim

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in