“Het begon in deze woonkamer. Ik zat daar, in die stoel. Ik zat te praten met een groep studenten. Ik…”

“Het begon in deze woonkamer. Ik zat daar, in die stoel. Ik zat te praten met een groep studenten. Ik had ergens cijfers gelezen over een toename van vrijwilligerswerk onder jongeren, en dat interesseerde me. Goed nieuws, leek me.
Toen nam een meisje het woord. Ze kwam uit een arm gezin, zei ze. Volgens haar deed niemand in haar omgeving aan vrijwilligerswerk. De enigen die dat doen, zijn de kinderen van rijke ouders die hun cv willen aandikken. Zodat ze naar Harvard of Yale kunnen. In andere sociale klassen is die ambitie er niet meer, zei het meisje.”

Kippenvel citaat uit een interview met Robert Putnam over hoe de verschillen tussen rijk en arm in de VS steeds groter worden. Als ambitie en hoop verdwenen zijn, wat blijft er dan nog over?

http://ift.tt/1KPqHex