De strip als journalistiek van de toekomst

De strip als nieuwe vorm van journalistiek, dat zul je vast niet hebben gedacht toen je vroeger je Donald Duck las. Maar afgelopen week lanceerde ’Drawing the Times een platform voor ‘graphic journalism’ dat toch heil ziet in getekende verhalen. Waarom? Nou bijvoorbeeld omdat een getekende vorm veel eerlijker is stelt Eva Hilhorst: als journalist heb je namelijk altijd bepaalde aannames die je meedraagt – hoe objectief je je verhaal probeert te vertellen, je blijft een product van de cultuur waar je vandaan komt. Doordat je gedwongen wordt dit uit te tekenen, word je je hier niet alleen zelf bewust van, maar kun je de lezers dit ook tonen.

Drawing the times

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in