Als Heineken de fontein op het stadsplein betaalt

Een skatepark van Converse, nachtbussen van brouwerij Duvel-Moortgat en het adopteren van rotondes door bedrijven. De herinrichting van het Marie Heinekenplein in Zuid-Amsterdam, compleet met een deels door de biergigant betaalde groene ‘Heinekenfontein’,  is niet het eerste en zeker ook niet het laatste voorbeeld van commercie in de stad. Bedrijven die voor onze stedelijke openbare ruimte zorgen: zegen of zorg? Lees hier meer.

Marie Heinekenplein

Marie Heinekenplein

Dit bericht komt uit m’n wekelijkse nieuwsbrief ‘Curated Culture’ waar ik elke week de laatste berichten rondom ‘future affairs’ naar je opstuur: wat zijn dé technologische ontwikkelingen die jouw toekomst gaan bepalen? Elke zaterdagochtend de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in