De 3 spieren van creativiteit

Wat maakt iemand tot een goede designer, kunstenaar of fotograaf? Verwondering, waardering en verbeeldingskracht is het antwoord van de iconische merkdesigner Michael Wolff in een episode van Intels serie Visual Life. De inmiddels 70-jarige designer stelt in het mooi gemaakte filmpje dat je deze drie ‘spieren’ elke dag moet trainen om jezelf als designer te verbeteren :

Intel-Visual-Life-Profile-on-Michael-Wolff-1

I have three muscles, without which I couldn’t do my work. The first is curiosity. (You can call it inquisitiveness, you can call it questioning.) The second muscle [is] the muscle of appreciation. It’s not questioning so much as it is noticing… how joyful things can be, how colorful things can be, what already exists as an inspiration. The muscle of curiosity and the muscle of appreciation enable the muscle of imagination.

In een andere episode stelt de bekende fashionblogger Scott Schumann, ofwel The Sartorialist, dat je jezelf moet toestaan om dingen niet te weten en vooral:

[..] letting yourself fall in love a bit everyday, letting yourself be seduced a bit everyday.

Leave a Reply