Dutch Profiles – Dutch Design in korte docu’s

Dutch Profiles is een serie korte documentaires over Nederlands ontwerp. In elke Profile wordt steeds één toonaangevende ontwerper of bedrijf uitgelicht: ‘Uitgangspunt van elke Profile is steeds een project van een ontwerper te belichten in de context van eerder werk. Daarna gaan we dieper in op de ontwerpmentaliteit en persoonlijke opvattingen over goed design in een snel veranderende wereld’.

Hiermee wordt Dutch Design, een term die reikt van design naar mode en architectuur, in al haar diversiteit in beeld gebracht. De ontwerpers worden gekozen door een onafhankelijke redactie, maar steeds met de rode leidraad van Dutch Design: conceptueel, vernieuwend, sociaal en pragmatisch. In totaal zullen er ongeveer 100 Profiles geproduceerd worden.

Dutch Profiles is onderdeel van het programma Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA), een vierjarig (2009 -2012) strategisch programma dat het doel heeft de internationale positie van de Nederlandse ontwerpwereld duurzaam te versterken. Binnen dit programma dient Dutch Profiles als een reizende tentoonstelling die niet alleen op Youtube alle hoeken van de wereld bereikt, maar ook vaak wordt ingezet op congressen of biënnales als representatie van Nederland.

Inmiddels staan al veel Profiles online en kun je tijdens de koffiebreakjes nog wel een tijdje vooruit. Hieronder alvast een paar persoonlijke favorieten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nq1CcZlFs7g[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=46_sgYBCY7c[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PLojl5bLtFQ[/youtube]

Leave a Reply